okres Písek, Čížová 18, Čížová 398 31
Návštěvnost
  • Vytvořeno © 2015
  • Návštěvníků celkem: 120,878
  • Za posledních 24 hodin: 16

Virtuální realita na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích se stala pro žáky ZŠ Čížová realitou

V pátek 17. května si žáci ZŠ Čížová přivstali, aby stihli vlak do Českých Budějovic. Na katedře geografie je čekalo milé přivítání ze strany vedení této katedry i od studentů pedagogické fakulty – tedy budoucích učitelů.

Děti byly rozděleny do skupinek. První skupinka si mohla naprogramovat cestu po České republice a poté na ní poslat ozoboty – malé roboty. Další skupina pomocí tabletů naskenovala noční oblohu, prales a povrch Měsíce. Děti zkoumaly tento prales, hledaly planety a souhvězdí, přistávaly na Měsíci. Třetím stanovištěm se staly tzv. oživlé omalovánky, kdy za pomocí QR kódů žáci dokázali oživit postavičky ze svých omalovánek a hrát s nimi různě náročné hry.

Nejvíce se ale všichni těšili na virtuální realitu! Žáci si sami vybrali určitou lokalitu na naší planetě a podrobně ji mohli prozkoumat. Krásná byla Srí Lanka a Niagarské vodopády.

Jelikož do odjezdu vlaku zbývalo dostatek času, vedení katedry nám umožnilo nahlédnout do počítačové učebny. Nacházeli jsme se na půdě budoucích učitelů zeměpisu, tak nám studenti ukázali zajímavé mapy obce Čížová. Každý si mohl najít, kde bydlí a podívat se, jak to na místě svého domu vypadalo před desítkami let. Někdo našel jen louku, někdo dům po své prababičce, ale půdorys tenkrát vypadal jinak, nejspíš dům novější generace přestavěla.

Návštěva Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se vydařila!

Všichni byli z objevování nadšení.